Han Solo vs Al Capone

 • Han Solo vs Al Capone


  Καλημέρα σε όλους. Ήταν μία μάχη μετά από πολλούς μήνες παρακολούθησης. Το μήνυμα που μου έστειλε ο Capone την επομένη το πρωϊ αποδεικνύει ότι είναι ένας αληθινός sportsman και gentelman. Capone ελπίζω να πιούμε εκείνη την μπυρίτσα στην Θεσσαλονίκη. Επίσης να πω και ότι ενώ μπορούσα να τον σπάσω με επιστροφή και διπλή επίθεση δεν θα ήταν δίκαιο μια και με τον Hunter έχουμε καταστρώσει διάφορα σχέδια. Ο Hunter είναι, και sportsman, και έμαθα πολλά για το παιχνίδι, τον ευχαριστώ για τη συμμετοχή αφού όλα έγιναν γρήγορα και καθαρά. Συμφωνήσαμε σε μία δίκαιη μοιρασιά.


  ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ


  Το σπάσιμο του Capone, όπως ήδη έγραψα, έχει γίνει μετά από πολλούς μήνες παρακολούθησης, από τότε που τον λογαριασμό τον είχε ο Tigin στις αρχές του παιχνιδιού. Το σπάσιμό ήταν μία ακολουθία από μικρές ενέργειες και αντιπερισπασμούς περιμένοντας τα λάθη του Capone. Ομολογώ ότι το παιχνίδι δεν το ήξερα και προκειμένου να προστατευθώ στην αρχή από τον Tigin και τον Riegel μετακίνησα τον βασικό πλανήτη στον γ1 μακριά από το κέντρο και έβγαλα αποικίες στο γ5 προσπαθώντας να κρατήσω ισορροπία μεταξύ οικονομίας, ερευνών και στόλου. Ο στόχος μου από την αρχή ήταν να επιστρέψω είτε με μετακίνηση πλανήτη είτε με νέα αποικία κοντά στο κέντρο του γ1.


  Επί μήνες παρακολουθούσα τον Capone πώς έπαιζε σε οικονομία, έρευνες και στόλο. Από τις 13/4 όταν το Σύμπαν ήταν ακόμη σε ηλικία περίπου 20-25 ημερών είχα στήσει εξωτερικά ένα υπολογιστικό φύλο excel στο οποίο παρακολουθούσε ανά πλανήτη και συνολικά τις παραγωγές των ορυχείων και τις προβολές τους σε μελλοντική ημερομηνία σε επίπεδο δευτερολέπτου με τη χρήση ενός απλού ρολογιού που μετρούσε δυναμικά την διαφορά μεταξύ του current date με το event date όπου event date ήταν η ημερομηνία χτυπήματος.


  Σε καμία περίπτωση και ποτέ δεν έσπαζα τον Capone αφού στο σιμάρισμα είτε έχανα είτε αργότερα η ισοπαλία δεν ήταν ποτέ υπέρ μου. Είχα ήδη σχετικά ισχυρό στόλο όταν κάποια στιγμή σ' ένα σιμάρισμα πριν από κανένα 1-1,5 μήνα αν θυμάμαι, είπα στον Hunter ότι για να τον σπάσω πρέπει να μπορέσω να σπάσω τα καταδιωκτικά του και να έχω τουλάχιστον 1.000 Destroyer, και 3.000-4.000 καταδρομικά και αυτό έκανα. Ώσπου ο Capone έκανε το πρώτο σημαντικό κατά την γνώμη μου λάθος που του στοίχισε την παρτίδα, και αυτό ήταν όταν αποφάσισε να μαζέψει υλικά για να πάει για 11ο πλανήτη δίχως όμως να έχει ήδη ανεβάσει ορυχεία ενώ είχε σταματήσει και να φαρμάρει. Περίπου 2 εβδομάδες χρόνο έχασε. Από εκείνο το σημείο και μετά, έριχνα όλα τα υλικά στα ορυχεία και ανέβασα σημαντικά την διαφορά που είχα στην οικονομία από τον Capone έτσι ώστε να μην μπορεί να ακολουθήσει σε παραγωγή στόλου, και με εξαίρεση μία φορά και τις τελευταίες ημέρες, δεν τον ξεπέρασα ποτέ σε στόλο και απλώς ακολουθούσα. Ήξερα όμως ήδη ότι θα έρχονταν η στιγμή που θα τον τον "είχα" και η προϋπόθεση ήταν να βγάλω ανακυκλωτές και στόλο μέσα σε 2-3 λεπτά και νύχτα. Τις τελευταίες 10-15 ημέρες σάρωσα ότι κάρτες έβρισκα σε ναυπηγεία στον δημοπράτη, μάζεψα 40ω30λ κάρτες ναυπηγείου, είχα ήδη τους νανίτες στο 5 και το ναυπηγείο στο 15.


  Το επόμενο που έπρεπε να γίνει ήταν μικροί αντιπερισμασμοί, να βγάλω πλανήτη με φεγγάρι κοντά στον Capone και να τον κάνω να πιστέψει ότι δεν πάω γι αυτόν. Επέλεξα να πάω στον Ήφαιστο στο 1:73 το οποίο το είδε ο Capone και ήρθε αυτός αργότερα με κινητή. Σε μία από τις συνομιλίες που είχαμε με τον Capone με ρώτησε αν πάω για να σπάσω το φεγγάρι του Ήφαιστου και του είπα όχι, την ίδια στιγμή σχεδίαζα με τον Hunter πώς να σπάσουμε τον Ήφαιστο ... εκείνη την ημέρα του είπα:


  «όλο το Σύμπαν περιμένει ποιός θα σπάσει πρώτος ποιόν, εσύ εμένα ή εγώ εσένα» και η απάντησή του ήταν «αυτό δεν θα γίνει ποτέ» ότι ούτε αυτός θα χτυπήσει εμένα ούτε εγώ τον Capone αφού δεν συμφέρει σε κανέναν


  Με αυτά και με αυτά κέρδιζα τον ελάχιστο χρόνο που ήθελα αφού ήξερα ότι κάπου στον 15αύγουστο θα μπορούσα να πατήσω παραγωγές στόλου και να τον σπάσω ... από την άλλη ίσως κάποιοι να παρακολουθούσαν αντίστοιχα το πώς έπαιζα ... έτσι την τελευταία εβδομάδα πριν το χτύπημα έβγαζα ελάχιστο στόλο πλην ανακυκλωτών και δεν ανέβαζα ούτε οικονομία, ούτε έρευνες ... το Σάββατο πριν το χτύπημα σχεδόν δεν μπήκα στο παιχνίδι και ήμουν περίπου 16 ώρες σε ΦΣ ενώ την Κυριακή χτύπησα στον δημοπράτη κάτι 2ωρα kraken .. ο σκοπός: όποιος παρακολουθούσε το πώς παίζω να νομίζει ότι μαζεύω για να ανεβάσω ορυχεία ή ότι μαζεύω για 11ο πλανήτη ... επίσης συννενοηθήκαμε με τον Hunter να μετακινήσει πλανήτη στο 2:17 κάτω από τον Ήφαιστο .. άλλος μικρός αντιπερισπασμός μια και εγώ ήμουν ήδη κάτω στον Ήφαιστο. Σκοπός: Να περιμένουν όσοι παρακολουθούν το σπάσιμο του Ήφαιστου. Ο Capone, σπάνια, για να μην πω ποτέ δεν έμπαινε αργά το βράδυ μέσα και τον στόλο τον είχε σχεδόν πάντα κάτω και αισθανόταν μάλλον υπερβολικά σίγουρος ότι δεν μπορεί να επιχειρήσει κανείς να τον σπάσει. Επίσης λάθος του όπως λάθος και η επιλογή να βγάζει συνεχώς ΡΙΠάκια.


  Και όλα ήταν έτοιμα πλέον: Τον Capone τον είχα σε απόσταση 40λ. Έβγαλα μία κατασκοπεία αφού είχε πέσει για ύπνο και στις 2 τη νύχτα πάτησα παραγωγή επιπλέον 8.000 ανακυκλωτές τους έστειλα στο 1:73 και ήταν στον αέρα 1ω18λ πριν το σπάσιμο ... στις 3 ακριβώς είχα μαζέψει και τα τελευταία υλικά από όλους τους πλανήτες στον 1:143 και έβγαλα 25.000 βαριά και άλλα 500 καταδρομικά ... 3:20 έφυγε φουλ στόλος από το 1:73 από φεγγάρι σε φεγγάρι και έσπασε στις 4 ... ο Hunter έσπασε τα ΡΙΠ στις 4:02, μάζεψα συντρίμια 4:02:05 και ο Hunter στις 4:03 ... φαρμάρισα [εκεί έκανα κάτι μικρολάθη που ψιλοδιόρθωσα στο τέλος] με 5 κύματα μεταγωγικών τα υλικά και όταν επέστρεψε ο στόλος, με εξαίρεση το 1:19 έσπασα τον Capone κατά μήκος του γ1 μαζεύοντας και τα συντρίμμια ... από αυτό και μόνο αντιλαμβάνεστε πόσο σίγουρος ήμουν ότι δεν θα έμπαινε όλη νύχτα και ότι θα μπορούσα να επιστρέψω και με 2ο κύμα και να σπάσω τα ΡΙΠ και να φαρμάρω το φεγγάρι στο οποίο υπήρχαν 270μύρια σε υλικά ... ήταν ήδη 5 παρά το πρωϊ, μπορούσα να σπάσω και το 2:222 και το 1:19 αλλά δεν είχα το κουράγιο ...


  Το συνολικό κέρδος από το σπάσιμο ήταν 299.284.000 Μέταλο, 68.805.143 Κρύσταλο και 76.027.987 Δευτέριο ... Πρώτη φορά δημοσιεύω εδώ και δεν έχω ιδέα πώς εμφανίζεται ο μετατροπέας ..


  https://ogotcha.universeview.b…5d-5d1a-b405-ee7c87b3a0e6