Αντίο Ogame, δεν θα μου λείψεις

 • Μετά από σωρό επιθέσεων απο παίκτες με 10x τους πόντους μου και πάνω αποφάσισα να διαγράψω το account. To thread αυτό θα είναι το τελευταίο μου, ως τουλάχιστον να βαρεθώ ξανά και να μπω στο καινούργιο uni που θα υπάρχει. Το παρόν thread είναι λοιπόν μία κριτική ενός παίκτη που επέστρεψε στο παιχνίδι μετά από χρόνια στο Ogame.


  Τελείως αντικειμενικά το παιχνίδι όπως όλοι ξέρουμε δεν είναι στα καλύτερά του, διότι από φύσης του (σαν browser game) έχει να ανταγωνιστεί με καινούργια και πιο φανταχτερά online games.


  Θετικά:


  Στην βάση του, το Ogame παραμένει αρκετά διασκεδαστικό για τους λάτρεις του είδους. Μπαίνοντας μετά από 2-3 χρόνια ξανά στο παιχνίδι βρήκα νέα πράγματα που μου κέντρισαν το ενδιαφέρον, όπως τα classes. Προσωπικά επέλεξα την πιο βαρετή ίσως κλάση, έτσι έγινα miner, μιας και γνώριζα από την αρχή πως δεν έχω αρκετό χρόνο να γίνω fleeter. Επίσης αν και δεν βρήκα παλιούς γνωστούς στο uni, βρήκα πως υπάρχουν άτομα που απεχθάνονται παίκτες που απλά φαρμάρουν μικρά account, μιας και ξέρουν πως έτσι νεκρώνουν τα uni και αναγκαστηκά γίνονται merges, που πολλές φορές δεν αρέσουν στην πλειοψηφία των παικτών. Εδώ θέλω να ευχαριστήσω τους: zer0 Jack, Stadtholder Pluto και phillip, που μετά το προηγούμενο post μου θέλησαν να με βοηθήσουν με τις επιθέσεις από μεγαλύτερους παίκτες από εμένα.


  Αρνητικά:


  Το παιχνίδι όπως ανέφερα έχει να συναγωνιστεί με άλλα παιχνίδια που προσφέρουν πολύ περισσότερα σε θέμα διασκέδασης, συγκριτικά με τον χρόνο που δίνεις σε αυτά. Αυτό είναι φυσικό να συμβαίνει με παιχνίδια που δεν έχουν φανταστικά animation και story. Ωστόσο, γνωρίζοντας πως είναι άδικο να συγκρίνω το παιχνίδι με αυτό τον τρόπο, δεν θα επικενρωθώ σε αυτό του το χαρακτηριστηκό, μιας και υπάρχουν ακόμα λάτρεις του είδους.

  Τα στοιχεία που θέλω να επικεντρωθώ είναι 2 κυρίως. Το πρώτο είναι ο απαιτούμενος χρόνος και το δεύτερο είναι οι παίκτες.


  Ο χρόνος χωρίζεται σε 2 περιπτώσεις:

  Η πρώτη είναι πότε ξεκινάς να παίζεις σε ένα uni και η δεύτερη είναι πόσο χρόνο αφηερώνεις στο παιχνίδι. Στη δική μου περίπτωση, το uni στο οποίο μπήκα, αν και το πιο καινούργιο, είχε ήδη αναπτυχθεί. Αυτό σημαίνει πως έχω ένα πολύ μεγάλο μειονέκτημα σε σύγκριση με άλλους παίκτες που έχουν ήδη πολύ μεγαλύτερη ανάπτυξη από εμένα. Αυτό δεν θα έπρεπε να είναι κάτι το οποίο φοβούνται οι νεοι παίκτες γιατί υπάρχει το σύστημα προστασίας νέων παικτών, σωστά; Λάθος. Το σύστημα προστασίας του ogame είναι απαρχαιομένο και ο τρόπος που προστατεύει τους νέους παίκτες είναι με βάση τη βαθμολογική τους θέση. Αυτό δεν είναι πρόβλημα για τους ξένους σέρβερ που σφίζουν απόζωή με 500+ παίκτες. Όταν όμως το ιδιο σύστημα εφαρμόζεται στα ελληνικά uni με 200 άτομα max, κάποιος στη θέση 150 μπορεί να δεχτεί επίθεση από παίκτη στη θέση 51. Το πρόβλημα που προκύπτει λοιπόν όταν ξεκινάς αργότερα από τους άλλους το account σου, είναι πως η θέση 50 έχει ήδη στόλους με Καταδρομικά και Θωρηκτά, άρα δεν έχεις ελπίδα να κερδίσεις ακόμα και αν για βδομάδες ολόκληρες ρείχνεις όλους τους πόρους σε άμυνα.

  Εδω προκύπτει το δεύτερο πρόβλημα, οι παίκτες:

  Όπως προανέφερα υπάρχουν παίκτες που κατανοούν προβiλήματα όπως τα νεκρά uni. Τι συμβαίνει όμως όταν έχεις παίκτες όπως τους: cracker, Ironbeast, Anihhilator και NTG7; Παίκτες όπως αυτοί που απλά βλέπουν. Αααα εδώ εχει τσάμπα πόρους ας στείλω επίθεση, βαράν για να πάρουν στην καλύτερη περίπτωση 2Μ πόρους. Παραγωγή που εγώ κάνω 2 μέρες να μαζέψω, αλλά για αυτούς είναι 2 ώρες υπόθεση. Τέτοιοι είναι οι παίκτες που σκέφτονται μου το έκαναν και εμένα άρα το κάνω και εγώ (όπως ο NTG7) ή παίκτες που κάνουν επίθεση και μετά λένε sorry θα στα στείλω πίσω αν μπεις στο Alliance μου (όπως ο Ironbeast) ή παίκτες που στέλνουν 30 ΔΠ σε παίκτη 85 θέσεις κάτω από αυτούς γιατί φοβούνται μην χάσουν LF σε επίθεση ( Όπως ο cracker, παίκτης Νο 15 στην βαθμολογία κυρίες και κύριοι).

  Το πρόβλημα που προκύπτει τότε είναι οι νέοι παίκτες να αφήνουν το game για να βρουν κάτι άλλο που θα γεμίσει καλύτερα την ώρα τους.


  Έτσι λοιπόν ολοκληρώνω πως το παιχνίδι χρειάζεται αλλαγές από την Gameforge που θα βοηθούν να μένει ζωντανό σε κάθε χώρα και όχι μόνο στο Αγγλικό και Γερμανικό ogame. Επίσης άφησα ένα "κρυφό" message in game. To account μου έχει μπει για διαγραφή με το όνομα Goodbye Ogame, όσοι το βρουν το βρήκαν


  Goodbye Ogame,

  Draven

 • Έχεις απόλυτο δίκιο, το αναγνωρίζω. Το μόνο που θέλω να προσθέσω είναι: αν δεν έχεις τουλάχιστον 10 ώρες την ημέρα διαθέσιμες, όχι διαδοχικά, αλλά κατά διαστήματα, δεν αξίζει να το παίξεις πλέον.

  Κοίτα να περνάς καλά στην αληθινή ζωή.

  Κομμένα πια τα δανεικά.

 • Ενδιαφέρουσα τοποθέτηση αλλά λάθος .... στο παιχνίδι υπάρχουν σέρβερ που ευνοούν τους miners και σέρβερ που ευνοούν τους fleeters.

  Ο συγκεκριμένος ευνοεί τους fleeters που σημαίνει επιθέσεις σε όποιον έχει πόρους και υπάρχει κέρδος ανεξάρτητα από την θέση στην βαθμολογία.

  Να σου θυμίσω ότι όλες οι άμυνες σπάνε και όλοι οι πόροι που υπάρχουν μπορούν να παρθούν. Όποτε το "παράπονο" σου .... "Τι συμβαίνει όμως όταν έχεις παίκτες όπως τους: cracker, Ironbeast, Anihhilator και NTG7; Παίκτες όπως αυτοί που απλά βλέπουν. Αααα εδώ εχει τσάμπα πόρους ας στείλω επίθεση, βαράν για να πάρουν στην καλύτερη περίπτωση 2Μ πόρους. Παραγωγή που εγώ κάνω 2 μέρες να μαζέψω, αλλά για αυτούς είναι 2 ώρες υπόθεση" είναι άκυρο ....

  Όπως έχω πει και γράψει και σε άλλους το ogame δεν είναι sim city ... ειδικά σε τέτοιο σερβερ .... έχεις πόρους που θέλεις να σώσεις ? κάνε φσ. Τους αφήνεις κάτω ? Το πιο πιθανό είναι να τους χάσεις εάν υπάρχει κέρδος.

  Φιλικά cracker