[CELKEM: 7.391.887.000] Hea [BaJ] & Brayenn [BaJ] & Jamminn [BaJ] & Lord Palma [BaJ] vs. kijamia [O E] & Kvothe [O E] (Ú: 5.638.219.000, O: 1.753.668.000)

• The king is dead, long live the king!

Posledních pár dnů jsem se cítil jako ten poslední póvl co se u nádraží každého ptá na cígo. Protože přesně takhle jsem se poptával po letce, kterou bych mohl napíchnout na háček a nahodit.

Nakonec, když jsem spatřil tu vysněnou planetku s akorát velkou letkou a ona řekla své ANO, mé srdce zajásalo. Díky kijamia!

Jen teda musím přiznat, že jsem šel na ryby připraven tak na půl. Vzal jsem si moc malej podběrák! :lol:

Akci jsem chystal skoro 2 dny a nevěděl, kdo se chytí do pasti. Trochu jsem se bál, že třeba poletí sám Jamminn a vezme celou fleetu, to bych potom musel shánět další obranu a recy a nakonec to tak částečně dopadlo. Chytla se snad celá aliance BaJ, Jamminn naštěstí poslal jen Destra, která byla vůči tak velkému fodderu velmi bezbranná :(. Jelikož mně už všechno dávno letělo, protože jsem nechtěl riskovat a protože děti (HSka na MD jsem posílal asi na 7x.. fakt jako ten delay je horší a horší). Tak jsem jen nervózně z mobilu koukal, kdo se to pořád připojuje s čím a pořád se uklidňoval, že to musím střelit. Když už nebyla možnost něco k útoku připojit, tak jsem si od oka řekl, že cajk že trosky si rozebereme hned po útoku protože oni jich pošlou pár desítek tisíc a mně letělo 85k. Výsledek? Asi jsem se měl na ten mobil podívat pořádně - zůstalo tam viset asi 75k reců :rofl:Takže z mé strany trochu lameřina a dodělaných 15k reců už sebralo jen cestou prach :thumbsup:

Útočníci to vzali sportovně a za to jim přeju FR, nechť se zase potkáme v battle convertoru. :dance

PS: Chybí mi v reportu cca 805M surek, které nevím kdo vytěžil. Mám 2 těžební API z BaJ, pak něco od nás a jedno od člověka mimo naší ali, tak se omlouvám za nepřesnost, ale pravděpodobně se nažralo celé uni :D

Nakonec bych rád tento hit věnoval hráčům Modrý zub, PeKárny, Nočníkovému chodci a hlavně robinovi nikoliv však Batmanovi. Díky kluci, že jste mně tak tehdy ustřelili polovinu flotily. Co mě nezabije, to mě posílí :flexmuscles:

Dne 01-09-2021 --:--:--, se následující letky utkaly v bitvě:

útočník Hea [BaJ]

Ničitel 1.280

Lehký stíhač 37.905

Těžký stíhač 9.471

Křižník 19.697

Bitevní loď 9.738

Bitevní křižník 3.854

Reaper 898

Pathfinder 6.928

útočník Brayenn [BaJ]

Křižník 4.187

Bitevní loď 1.245

Bitevní křižník 956

útočník Jamminn [BaJ]

Ničitel 22.593

útočník Lord Palma [BaJ]

Křižník 3.200

Bitevní loď 1.950

Bitevní křižník 930

Obránce kijamia [O E]

Malý transportér 1.129

Velký transportér 5.279

Lehký stíhač 25.341

Těžký stíhač 4.477

Křižník 1.315

Bitevní loď 1.279

Kolonizační loď 3

Recyklátor 1.405

Špionážní sonda 40.480

Bombardér 671

Ničitel 712

Hvězda smrti 6

Bitevní křižník 740

Reaper 324

Pathfinder 1.222

Raketomet 674

Lehký laser 381

Malý planetární štít 1

Obránce Kvothe [O E]

Lehký stíhač 432.343

Těžký stíhač 14.854

Křižník 51.562

Bitevní loď 3.508

Bitevní křižník 18.418

Bombardér 1.873

Ničitel 6.466

Reaper 1.420

Pathfinder 5.850

Po bitvě ...

útočník Hea [BaJ]

Zničen!

útočník Brayenn [BaJ]

Zničen!

útočník Jamminn [BaJ]

Zničen!

útočník Lord Palma [BaJ]

Zničen!

Obránce kijamia [O E]

Malý transportér 486 ( -643 )

Velký transportér 3.022 ( -2.257 )

Lehký stíhač 11.169 ( -14.172 )

Těžký stíhač 2.503 ( -1.974 )

Křižník 956 ( -359 )

Bitevní loď 1.121 ( -158 )

Kolonizační loď 2 ( -1 )

Recyklátor 899 ( -506 )

Špionážní sonda 16.513 ( -23.967 )

Bombardér 651 ( -20 )

Ničitel 698 ( -14 )

Hvězda smrti 6 ( -0 )

Bitevní křižník 710 ( -30 )

Reaper 323 ( -1 )

Pathfinder 848 ( -374 )

Raketomet 296 ( -378 )

Lehký laser 183 ( -198 )

Malý planetární štít 1 ( -0 )

Obránce Kvothe [O E]

Lehký stíhač 192.211 ( -240.132 )

Těžký stíhač 8.362 ( -6.492 )

Křižník 37.994 ( -13.568 )

Bitevní loď 3.102 ( -406 )

Bitevní křižník 17.661 ( -757 )

Bombardér 1.823 ( -50 )

Ničitel 6.383 ( -83 )

Reaper 1.420 ( -0 )

Pathfinder 4.138 ( -1.712 )

Obránce vyhrál bitvu!

Útočník ztratil celkem 5.638.219.000 surovin.

Obránce ztratil celkem 1.753.668.000 surovin.

Na těchto souřadnicích se vznáší 3.358.544.963 kovu a 2.023.618.240 krystalů.

Šance na vytvoření měsíce z trosek byla 20%.

Trosky vytěžené útočníkem(ky):

546.880.000 Kov a 0 Krystaly

767.103.759 Kov a 368.032.241 Krystaly

Útočník(ci) vytěžil(i) celkem:

1.313.983.759 Kov a 368.032.241 Krystaly

Trosky vytěžené obráncem(ci):

12.848.446 Kov a 7.741.552 Krystaly

1.601.500.000 Kov a 1.274.500.000 Krystaly

Obránce(ci) vytěžil(i) celkem:

1.613.348.446 Kov a 1.282.241.552 Krystaly

Shrnutí zisku / ztrát:

Útočník(ci) celkem

Kov: -1.716.556.241

Krystaly: -1.667.899.759

Deuterium: -571.747.000

Útočník(ci) ztratil(i) celkem 3.956.203.000 surovin.

Obránce(i) celkem

Kov: 426.066.446

Krystaly: 776.749.552

Deuterium: -59.894.000

Obránce(i) získal(i) 1.142.921.998 surovin.

Běží na OGotcha BZ Convertor 4.3.2

"I have stolen princesses back from sleeping barrow kings. I burned down the town of Trebon. I have spent the night with Felurian and left with both my sanity and my life. I was expelled from the University at a younger age than most people are allowed in. I tread paths by moonlight that others fear to speak of during day. I have talked to Gods, loved women, and written songs that make the minstrels weep.

You may have heard of me."

• CG k sestřelu, nečekal to od nás snad nikdo. Můžu potvrdit 252.800.000 kovu a 252.800.000 krystalů jsem si zabral já. takže ti chybí jen 300M surek. Každopádně zapsáno a třeba to použijem v budoucnu taky.

Dohodli jsme se s Jamminnem že zůstane a případně chytí ninju kdyby to někdo chtěl zkoušet. Trošku chybná úvaha. Kdyby letěl se vším tak by byla jiná... //Ještě že je zase 4 týdny +3 expedice :D bude rychleji opraveno :D

• nuž, co se dá dělat, člověk se má pořád co učit. Nikdy by mě nenapadlo že jde zrušit měsíc s cizí letkou na planetě, a navíc že tam střelí mnohem rychleji než rozmístění a ještě k tomu nebyla vidět na fala.

Řádně jsi nás vyškolil. Smekám. Ale tak půl vesmíru už je v tvé ali, tak se nediv, že nemáš na co lítat.

Ale víš jak. nas nedogoniat:-)

• CG k sestřelu, nečekal to od nás snad nikdo. Můžu potvrdit 252.800.000 kovu a 252.800.000 krystalů jsem si zabral já. takže ti chybí jen 300M surek. Každopádně zapsáno a třeba to použijem v budoucnu taky.

Dohodli jsme se s Jamminnem že zůstane a případně chytí ninju kdyby to někdo chtěl zkoušet. Trošku chybná úvaha. Kdyby letěl se vším tak by byla jiná... //Ještě že je zase 4 týdny +3 expedice :D bude rychleji opraveno :D

Díky za info, tedy by to mělo být zatím asi takto.

Útočník(ci) celkem

Kov: -1.464.556.241

Krystaly: -1.415.899.759

Deuterium: -571.747.000

Útočník(ci) ztratil(i) celkem 3.451.203.000 surovin.

"I have stolen princesses back from sleeping barrow kings. I burned down the town of Trebon. I have spent the night with Felurian and left with both my sanity and my life. I was expelled from the University at a younger age than most people are allowed in. I tread paths by moonlight that others fear to speak of during day. I have talked to Gods, loved women, and written songs that make the minstrels weep.

• Parádně vymyšlená akce a ještě lépe vytvořená a napsána na fóru :thumbsup:

Gratulace :sixstars:

Mějte prosím na paměti, že fórum je místem pro komunikaci, hledání pomoci, poskytování zpětné vazby a socializace. I když můžete být naštvaní, otrávení a zoufalí, můžou tady být i jiní hráči, kteří chtějí zde strávit odpoledne a uvolnit se mimo hru.
    Ogame.cz SMod

• Krásne, app obrana cez md je vždy neprijemnym prekvapením :). Ale gratulácia obrancom za vymyslenie niečoho, to už sa malo vidí lebo každý len točí expe a moc sa neplánuje. Útočníci obnovia rýchlo určite. Potešili ste moje oko peknou bz za čo ďakujem a len tak ďalej. Kvothe vidím že si ucenlivy:).

• Taky gratuluju!!!

Jak jsi me psal, ze se mam podivat do falangy a videl jsem utocnici tak jsem uz tusel co delas. :buckteeth::fatgreengrin:

:sixstars:

Podařilo se mi odstranit 154 m kovu ze trosek

veni - vidi - vici

:huntsman::evilgrin2::cool2:___CZ-Quoaor Top 1___ :evil2:8-):huntsman:

• Mno nepočítal som s tým že sa ešte niekto chytí na takúto ninju, keď že tu už toľko krát bola. Obrancom gratulujem a útočníkom FR

Where other men blindly follow the truth,

REMEMBER, NOTHING IS TRUE

Where other men are limited by morality or law,

REMEMBER, EVERYTHING IS PERMITTED.

• Mno nepočítal som s tým že sa ešte niekto chytí na takúto ninju, keď že tu už toľko krát bola. Obrancom gratulujem a útočníkom FR

Já jsem narazil na jedno anglické fórum, kde byla velká spousta už realizovaných triků v oGame a některé byly až na hraně věštění z budoucnosti. Načetl jsem si tam toho dost a paměť mám dost dobrou, ale stejně bych se určitě na něco někdy nachytal. Je to i o tom s čím od nepřítele počítáš. Když jsem vešel do aliance plné většinou nováčků, tak mi lidé psali, že jsem se připravil o spoustu cílů. Ale i když mám teď více času na hru, tak drtit takové hráče mě ani moc neláká. A tedy jsem se k nim přidal, abych některým pomohl protože někteří ani nevěděli k čemu je moon a na co je falanga (kijamia tedy mezi ně nepatřila), a pak se hrou rychle končí.

A teď už možná vidíš proč byli útočníci tak sebejistí. Kdyby tam takhle udělal FS Renso nebo chose20, tak věřím že by byl jakýkoliv útočník hodně v rozpacích a vykašlal se na to :D Ale když si najdeš vhodnou oběť na vhodném místě... tak sebejistota s falangou udělá zbytek :thumbsup:

Já jsem narazil na jedno anglické fórum, kde byla velká spousta už realizovaných triků v oGame a některé byly až na hraně věštění z budoucnosti. Načetl jsem si tam toho dost a paměť mám dost dobrou, ale stejně bych se určitě na něco někdy nachytal. Je to i o tom s čím od nepřítele počítáš. Když jsem vešel do aliance plné většinou nováčků, tak mi lidé psali, že jsem se připravil o spoustu cílů. Ale i když mám teď více času na hru, tak drtit takové hráče mě ani moc neláká. A tedy jsem se k nim přidal, abych některým pomohl protože někteří ani nevěděli k čemu je moon a na co je falanga (kijamia tedy mezi ně nepatřila), a pak se hrou rychle končí.

A teď už možná vidíš proč byli útočníci tak sebejistí. Kdyby tam takhle udělal FS Renso nebo chose20, tak věřím že by byl jakýkoliv útočník hodně v rozpacích a vykašlal se na to :D Ale když si najdeš vhodnou oběť na vhodném místě... tak sebejistota s falangou udělá zbytek :thumbsup:

Ak by všetci ty hráči s ktorými si v aliancii kontaktovali skúsenejších hráčov v hre, určite by sa dočkali pomoci, a nemusel by si ich mať na krku toľkých a sám. Nevravím, že by som ich zobral k sebe do aliancie, ale ak by chceli vedieť základy hry, a samozrejme ak by som videl ich záujem a oni si zisťovali aj sami nejaké informácie postupom času, a ak by nechápali čo a ako nebol by problém im to ukázať. Napr. keď som hral na wasate zostrelil som jedného hráča menom stormvave alebo tak nejako :D . Namiesto toho aby mi v správe vynadal ma poprosil o to aby som mu poradil. A pamätám sa na to, ako dlho trvalo kým som mu všetko vysvetli, ale malo to svoj výsledok. Po tom ako som ho tu hru naučil, bol dlhodobo top 1 na nejakom uni, už si nepamätám na akom, ale myslím že bol spojený s Betelom a tam ho strelili chalani z rcob, tak že ani nwm či ešte vôbec hraje. Tak že viem aké je to vysvetľovať hru jednému hráčovi ,a naozaj po lopate, a všetko mu aj ukazovať, a urobiť z neho fakt dobrého hráča. A ty chceš naučiť hrať 45 hráčov naraz??? Ak majú O ogame naozaj záujem tak to nieje možné. Preto by mali ty hráči kontaktovať skúsenejších,a pýtať sa a nie prísť a po tom ako ho zostrelíš mu vynadať, a písať voloviny. A ešte jedna otázka. Prečo nový hráči chodia rovno na nové vesmíry??? Pozri keď idú na nové vesmíry tak s a z ních stanú veľmi ľahko ciele, a hlavne keď je to nový vesmír a všetci hráči majú na začiatku rovnaké možnosti. Tam je potom jasné že skúsenejší hráči ich prevalcuju ako nič. Podľa mňa by nolo lepšie ak by sa zaregistrovali na nejakom novom starom vesmíre kde už má topka strašne veľa bodov, a hlavne nemá pomaly čo robiť, a porposím niekoho z tých top hráčov o pomoc. A až sa to naučím hrať, tak potom idem na nový vesmír a už ako konkurencie schopný hráč. A nie potom takýto hráči chodia z jedného nového vesmíru na ďalší, a všade sú z nich farmy.

Where other men blindly follow the truth,

REMEMBER, NOTHING IS TRUE

Where other men are limited by morality or law,

REMEMBER, EVERYTHING IS PERMITTED.

Edited once, last by Deathaim ().

• musim rict, že se toho zhostil dobre, a je opravdu videt, že rad preda rady, presne popisuje, a jak psal kdo chce ten si to vezme k srdci kdo ne tak stejne skonci :-)

• Deathaim: Já si nehraju na spasitele, byl jsem pár lidmi od nich z aliance osloven s prosbou o pomoc a řekl si, že nemám co ztratit :upside_down: Komunitě to prospěje a mně to neuškodí. Ano je to občas namáhavé něco psát 10x, ale alespoň ty hráči vědí, že člena ali fakt neotravujou a je snažší se ptát někoho s kým hraješ než to random posílat na TOP hráče. Hodím jim k tomu i screenshoty od sebe, aby viděli jak vypadá průběh takové akce a je pak vidět, že mají i větší zápal do hry a tolik je nese*e, když je někdo sundá. Právě kvůli té komunitě. Já když začínal tak mně hodně TOPek psalo ať neotravuju nebo vůbec neodpovídali. Plus jsem občas ani sám nevěděl na co se ptát, naštěstí se našli někteří, kteří mi ukázali, že i po přečtení manuálu od Mudr. Jahody nebo jak to bylo, jsem pořád lama co se má mraky co učit. Když jsem zkusil někoho požádat o pomoc s hitem protože jsem si našel cíl, tak mě ten hráč byl schopnej pomoct a na zpáteční cestě sundat... proto jsem taky dlouho lameřil sám. Takže než spoléhat, že budou mít štěstí na první kontakt, tak se radši sám angažuju, když vím, že tu je ali plná nováčků.

Jinak teda promiň, ale být překvapen, že nový hráč zkusí aktivní universe a né mrtvej je teda úlet. Hrál jsem hodně MMO her a vždy jsem se snažil dostat tam, kde je nejaktivnější komunita lidí. Jednak tohle jsou hry hlavně o lidském kontaktu a spolupráci/emocích a taky se vždycky nejvíc naučíš na aktivním uni. Představa, že narazím na hru a řeknu si jo najdu nějakej server, kde mají všichni mega náskok a navíc tam je max 2-3 lidi online denně je teda trochu absurdní. Já sám bych takovouhle hru nehrál, kdyby to pořád nejelo alespoň pár kvalitních lidí, se kterými můžu být nepřítel na serveru a zároveň si s nima dobře pokecat.