Speed of fleet changes dramatically

  • I wanted to send some resources to a new founded colony in the same galaxy (universe Bharani).

    When I select a small cargo it says the one way trip is 2h41m and some seconds.
    When I check later again, I suddenly notice that the trip is still busy and now suddenly needs over 7.5 hours to get there?
    What is wrong here? Both are small cargo's, it's in the same galaxy, no research has been finished in the mean time, even if it did it would not give such a dramatic change.
    I also did not send the initial fleet on a lower %.


    See these attachments (print screens), it's very clear.

  • either you / the game / legor or santa send your fleet at 30%


    impulse lv5 20k max speed


    30% one way 8h 58m 35s


    you are 1h into the flight therefore tot return time is 7h 56h 54s + 8h 58m 35s = 16h 55m 29s


    once you eliminate impossible, whatever remains no matter how improbable - must be the truth.....

  • I notice you're using default OGame without plugins. On the default OGame fleet page 2, it's really easy to accidentally change the speed by just overing over the speed bar. And since the speedbar is between target selection and clicking confirm, it's super easy to hover over it by accident.

  • I notice you're using default OGame without plugins. On the default OGame fleet page 2, it's really easy to accidentally change the speed by just overing over the speed bar. And since the speedbar is between target selection and clicking confirm, it's super easy to hover over it by accident.

    That is not likely because I would then see it instantly that the fleet is taking that long flight time, which I don't. When sending out resources from one planet to another I seldom tough the speedbar.